sobota, února 16, 2013

4

Můj koupelnový rituál aneb bez čeho se před spaním neobejdu

Posted in , , , , , ,
Předpokládám, že asi každý se sprchuje. Obávám se, že bez této, i když ne moc zábavné, činnosti, je zbytečné kupovat si různá zkrášlovadla a líčidla. Určitě nebudete atraktivní a bůhví jak neodolatelné, když kolem někoho projdete, a za vámi je ještě pět minut cítit váš odér, který by nedokázal sklátit ani ten nejlepší deodorant nebo nejdražší parfém od Channelu. Ale zase si vás každý zapamatuje, to jo.
V dnešním článku se budu věnovat mému večernímu rituálu. Neberte to jako návod, ale pouze jako inspiraci, kdy můžete něco do svých večerních zvyklostí přidat, nebo klidně i ubrat. Doufám, že se vám článek zalíbí, a jdeme na to :)

Odlíčít

Pokud jste to neudělaly hned po příchodu domů z práce/školy/odkudkoliv, je čas to napravit ještě před teplou a uklidňující sprchou. Pokud byste se začaly sprchovat neodlíčená, všechny nečistoty z make-upu, pudru, korektoru, tvářenky (a bakterie usazené na obličeji) se dostanou do rozšířených pórů díky teplé vodě a pak máte o starost navíc. Dvojnásobek černých teček. A to si, myslím, nepřeje nikdo. Takže vzhůru do odličování :). Jak už jsem psala v minulém článku, používám micelárku od Dermacolu, ale pokukuju i po té od Lirene. Máte s ní nějaké zkušenosti?


Osprchovat

Na to použiju můj oblíbený, vanilkový sprchový gel od Fa a na vlasy dětský šampon od Johnsons Baby + kondicionér od Garnieru. A proč dětských šampon? Mám suchou pokožku hlavy, a tak mě napadlo, že když musí být šampon šetrný k dětské pokožce hlavy, nebude vysušovat ani tu mou. A světe div se, ono to vážně pomáhá.


Vysušit a namazat

Po teplé lázni přichází na řadu ručník a poté krém. Používám od Baley, kokosový krém ve velkém, 500ml kelímku. Já ho mám vypotřebovaný asi za 2-3 měsíce. Voní krásně, rychle se vsákne, a nemám pocit ulepenosti ani suché pokožky (na kterou fakt trpím, akorát pleť je pravý opak). Pokud byste si ale chtěly krém očichat, bohužel, máte smůlu. Pod víčkem se ještě nachází kryt, který se musí oddělat, jako u většiny kelímkovách krémů. To ovšem některé jedince v drogerii neodradí, ochranný kryt oddělají, a kousek krému si odeberou. Možná nepochopili význám tohohle krytu, ale budiž. Proto prosím všechny, koho to napadlo, nebo to, nedej bože, zkusili - zkuste si představit, když přijdete domů, odděláte krém a uvidíte, jak do toho někdo sahal. Moc pěkná představa to není, že? Nevíte, kdo tam sahal, jak čistýma rukama tam sahal...Brr. Ale za cenu 50,- je toho krému v kelímku více než dost :)




Doodlíčit

Jediné, co neodličuju, je řasenka. Nevím, asi to neumím, když je nanesená, ale většinou mi tam pokaždé toho dost na řasách zůstane. Proto po sprše přichází na řadu odličovač očního make-upu od Astoru, který byl v dárkovém sadě spolu s řasenku Big and Boom. Je příjemný a neštípe. Jen je škoda, že se neprodává normálně zvlášť v obchodě. Brala bych ho ve velkém. Není nějak moc olejový, jako byste do lahvičky nalily vodu.




Protože jdu spát až tak 2 hodiny po osprchování, mám pak „volnou“ zábavu a další práce přichází až těsně před spaním.


Svěží dech a bělostný chrup

Naprosto povinná aktivita každý večer. Můžu si zapomenout dát krém, doodlíčit řasenku, ale nikdy nezapomenu na vyčištění zubů. Představa, že jdu spát s tím, že jsem si jenom ráno čistila zuby, je naprosto nechutná (doufám, že jsem nikoho neurazila, ale, uznejte..). Až si vyčistím zuby (většinou vede značka Colgate), čistým kartáčkem ještě párkrát přejedu jazyk (na kterém je povlak všech bakterií, které přicválaly během dne) a po vypláchnutí následuje ústní voda. Taktéž od značky Colgate (v DM je teď 500 ml za 109,- ale najdete i levnější, třeba Listerine, který stojí kolem 80ti. Ale značka Colgate u mě prostě vede, a co se týče ústní hygieny, tak jí věřím tak nějak nejvíce). Je modré barvy a voní stejně, jako pasta. Po vypláchnutí ústní vodou nemáte pocit, že vyplivnete plíce. Je ta takový přirozený, svěží dech. Samozřejmě po čištění zubů už nic nepiju.


Opět vyčistit

Možná se toho čištění zdá moc, ale za ty dvě hodiny klidového režimu se lesknu jako disko koule, a pomyšlení, že si na tu všechnu mastnotu dávám noční krém pro zregenerování pokožky, není moc příjemné. Takže pokožku vyčistím mým oblíbeným tonikem od Lirene (ve článku zmiňováno aspoň 5x), a samozřejmě nezapomenu ani na krk a dekolt.


Namazat 

Na řadu přichází regenerační noční krém značky Nivea. Je hutný, krásně voní a na pleti neštípe. Není nijak závratně drahý, takže jestli si třeba chcete nějaký noční krém pořídit, tenhle patří mezi tu levnější kategorii. Taky nesmím zapomenout na jejího tradičního, modrého, kelímkového sourozence. Je hutnější, a dávám ho pod očí a na všechna suchá místa. Protože si myslím, že na oční krém mám zatím čas, tak aspoň ošetřuju mimické vrásky tímto krémem, který pokožku promastí.

www.nivea.cz - Bohužel, krém nešel vyfotit




A potom už vás čeká jenom teplá postel, a samozřejmě, sladké sny :)


Máte taky nějaký večerní rituál? Nesouhlasíte v něčem se mnou, nebo naopak něco do své večerní péče přidáte?

Teď bych chtěla bych poděkovat všem, kteří můj blog navštěvují, nebo jsou tady klidně i poprvé. Je to pro mě velká motivace, že nepíšu jen tak „do prázdna“. A taky děkuju za 8 pravidelných čtenářů :D Já vím, že pro někoho je to strašně nízké číslo, ale já jsem za to vděčná, protože vím, že někomu stojím za to, aby mě četl dále. Strašně si toho vážím :)

4 komentáře:

  1. fiha, celkom dlhý rituál. U mňa to je sprcha, potom namazať telovým mliekom, odlíčiť komplet všetko, vyčistiť, nakrémovať, umyť zuby a šup postielka :)

    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ono to vypadá dlouze a strašidelně, ale přitom je to záležitost pár minut :D :)

      Vymazat
  2. Můj večerní rituál je hodně podobný, akorát tam mám ještě vyčurat :DD.

    P.S. máš krásný blog, jsem tvůjnový follower! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, na to jsem zrovna zapomněla. Ale jo, mám to tam taky! :D
      Děkujuu :))

      Vymazat